Lite ny inredning och en apa som kikar

När man är ledig blir det mer gjort och desto mer vill jag gärna dela med mig om vad vi gör. Lite positivt att det inte är så vackert väder ändå just för att vi får himla mycket gjort. På förmiddagen åkte Erik iväg och tömde en del i förrådet på Galoppgatan. Ett förråd som vi har vid sidan om. Jag fixade hemma och tog på samma gång hand om apan, eh – Åskar! Idag packade jag upp ”biblioteket” som vi planerar att ha på övervåningen. Kan vara mysigt, framförallt vintertid, att sitta uppe och njuta av lite musik och en bok. Det blev riktigt trevligt och jag ser framför mig att vi slänger upp lite andra sorts bokhyllor också för att matcha tak och vägg. Där vi kan få in lite annan sorts litteratur. Mysigt.

     

Apan hade lite andra tankar om vad han skulle pyssla med när jag packade upp alla böcker. Han skulle kolla på hundar utanför och hittade ett fönster att kika ut i. Däremot var det inte ett speciellt subtilt sätt att ta sig dit. Han liksom bara klev upp resolut i fåtöljen, sen upp på bordet och sen hävde han sig ut i fönstret och tryckte dit nos och huvud. Sen såg han en liten fjollig hund därnere, han hoppade ner, kutade nerför trappen och ylade det högsta han kunde. Suck!  

       

Han har faktiskt varit galet jobbig hela dagen. Jag gick ut på en lång promenad med honom sen. Jag tänkte att om jag går ut över en timme så har han fått både fysiskt och psykisk motion och kanske att jag då kan fixa med lite annat sen. Vi gick runt en del i Fresta på lite andra vägar än vi brukade. Vi hittade ett lite lustigt träd. Ja, lustigt i min hjärna. Ni får själva bilda er en uppfattning om vad det kan tänkas se ut som. Jag tänker inte säga vad jag tycker.  

När vi kom hem sen var Åskar jättetrött men då var ju Herman igång. En robotdammsugare som är igång när man är hemma tycker Åskar är pest så han sprang omkring och var kaxig ena sekunden och superskraj andra sekunden. Helt plötsligt vände roboten och Åskar flög in i köket där vi satt och hoppade upp i knäet på mig. Nackdelen med att sitta i knäet i det här små stolarna är att man inte kan lägga sig så han höll på att tappa balansen några gånger. Tungt att hålla om honom.

Så härligt också att äntligen fixat i ordning i badrummet på övervåningen. Jag har låtit tanken inför inredningen för badrummet mogna lite och visste här i dagarna att det såklart är ett litet brickbord jag vill ha nedanför badkaret. Sen lite ljushållare. Jag googlade lite och hittade jättefina brickbord. Vi åkte iväg till Mio och hittade en variant, inte riktigt det jag var ute efter men funkar absolut så länge. Dessutom superbilligt. En pall i samma modell fanns det också. Passade också jättebra. Jag är så nöjd. Nu blir det många ljus och lätt att ställa ifrån sig saker – Eh… typ vinglas.  

En bra dag!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 19 =