GRATTIS Åskar!

Tänk vad tiden går fort. Dagarna bara rusar iväg. Den här årstiden blir rutinerna också ganska lika. Ut med Åskar medan Erik duschar. Åskar får mat. Åskar och Erik åker iväg. Jag går och lägger mig en stund till. Sen går dagen och sen kommer Åskar och Erik. Jag går ut med Åskar. Sen kväll plötsligt. Jag förstår inte hur man kan vara hemma på dagarna och ändå få dagen att gå så här fort ändå. Man brukar ju säga att ”Tiden går fort när man har roligt”, men så särskilt roligt kan jag inte påstå att jag har på dagarna. Nu är jag ju mest bara arbetslös, inte ledig. Det är inte lika roligt.  

Så har vi nu den här dagen. Den tjugofemte november, vilket innebär löning för många. Inte för mig för jag får pengar från A-kassan imorgon. Men något annat stort händer också idag. Vår lilla kille fyller ett år! Oj, oj, oj – Tänk ett helt år! Nu har ju vi inte varit med honom ett helt år, men han fyller ju ändå ett HELT år. Tänk vad vi har fått uppleva med den här lilla kroppen, vårt lilla yrväder. Ja, jag tycker ju att han är galet gullig och har extremt många fina egenskaper. Fast han är ju för djävlig ibland.  

Grattis Åskar!

inlove

IMG_2705

Åskar har blivit riktigt duktig på att åka bil. Han säger inte ett knyst och det är ju mycket tack vare att Erik åkt iväg mycket upp till jaktmarkerna med honom. Han har ju fått vara i bil mycket emellan passen. Han börjar bli van. När vi åkte till Kramfors nu i helgen stannade vi för att vi ville äta, inte för att Åskar hade några behov. Känns jättebra att han inte mår illa eller så också. Det där vet man ju inte, vilken sorts individ man får. Känns bra att skriva om något som funkar också snarare om allt som inte funkar bra. Jag har en tendens att älta sådant som inte känns kul. #typsomattlämnaåskarhemmaensam  

Vi har faktiskt också kunnat ta bort lite galler här och var. Speciellt skönt känns i vardagsrummet, i vår läshörna. Den har ju varit inmurad och det har inte varit speciellt snyggt och inte känt sådär mysigt. Klart allt är en övergångsperiod, men det känns extra bra då att Åskar väljer att ANVÄNDA fåtöljerna till att ligga i istället för att ANGRIPA dem.

mattesfatolj mattesfatolj2 mattesfatolj3

Såhär i efterhand är jag glad att vi har så många mysiga bilder på Åskar och det kan jag ju egentligen tacka bloggen för. Det är roligare att ta bilder när man redan innan ser in bilderna i ett sammanhang, där man ska få berätta en historia. Det har blivit ganska många bilder nu under det här året. I förra inlägget hade Åskar fått sin nya fäll och stormtrivs på den. Han trivs så bra att man inte får använda skafferiet längre. Man får helt enkelt öppna dörren när han ligger ner. Då hamnar huvudet under. I vanliga fall reser sig Åskar då och sitter och då kan man inte stänga förrän han har lagt sig igen.

sitterkvar

laugh

Det är roligt att göra några collage också. När vi var i Kramfors nu i helgen tog jag så många bilder på Åskar att det skulle bli lite tjatigt att lägga upp alla. Då är det bra med ett collage. Sen någon selfie på en parkbänk måste man ju ha också.  

askarcollagekramfors askarmatte

Så min fina vän, stort grattis på din dag. Tänk att du har varit så liten så liten. Älskar dig min vilding och min stora utmaning i livet. Vi visste att det var krut i dig och kan vi bara utnyttja varandras goda egenskaper, kommer du att lyckas bra i livet. Hoppas att vi får många härliga år tillsammans.

askarliten

Så liten så liten…..

 

Bookmark the permalink.

2 Responses to GRATTIS Åskar!

  1. ÅsaJ says:

    Lilla fisen som blivit så stor och duktig!

  2. Anneli says:

    Duktig vete fasen, men ja – Lite större!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =